-
Μπάνιο παπαγάλου (ζακό)
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω άτομα με εμπειρία στους παπαγάλους, πότε μπορούμε να κάνουμε μπάνιο ένα παπαγάλο. Ο δικός μου είναι ένα ζακό, τριών μηνών. Πότε ένας παπαγάλος μπορεί να κάνει μπάνιο; Ευχαριστώ πολύ.
-
-
Post Thanks / Like - 2 Likes
-
-
Εγω βάζω κάθε μερα, αυτες τις μέρες κανουν κανονικά.....μάλιστα αμέσως μόλις βάλω την μπανιέρα.
Τον χειμώνα, περίπου μια φορά την εβδομάδα.....δεν το τιμούν καθημερινά.
Βεβαια, εγω εχω, καναρίνια, και ενα καρδερινοκαναρο.....φάνταζο αι ομως, οτι για ολα το ίδιο ισχυει.
-
Post Thanks / Like - 1 Likes
-
Καλησπέρα Μιχάλη. Μπάνιο οι παπαγάλοι μπορούν να κάνουν σε όποια ηλικία θέλουν από την έξοδο τους από τη φωλιά και μετά. Το καλοκαίρι μπορεί να θέλουν και περισσότερες φορές από μία. Είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι καταλαβαίνεις πότε τους έχει λείψει το μπάνιο. Πολλές φορές βουτάν το κεφάλι τους μέσα στην ποτίστρα.
Προσοχή, όταν κάνουν μπάνιο σε ρεύματα αέρα. Έπειτα καλό είναι να τα χτυπάει ο ήλιος για να στεγνώσουν και πιο γρήγορα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μπάνιου ανάλογα με το πως το απολαμβάνει ο κάθε παπαγάλος. Άλλοι θέλουν ένα μεγάλο σκεύος (π.χ. κάποιο ταψί) για να κάνουν μόνοι τους, άλλο θέλουν να τους ψεκάζουν ενώ καλός τρόπος είναι αφού έχεις καθαρό το νεροχύτη να κλείνεις την τάπα, να ανοίγεις λίγο τη βρύση ίσα να τρέχει και να αφήνεις τον παπαγάλο να πλατσουρίζει.
Πολλοί έχουν κάτι βάσεις που κολλάν με βεντούζα στον τοίχο του μπάνιου, το βάζουν πάνω από την μπανιέρα ώστε το νερό από το ψεκασμό να πέφτει μέσα στην μπανιέρα. Για την τελευταία τεχνική μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το τηλέφωνο της βρύσης στο μπάνιο αν είναι ρυθμιζόμενο (να έχει μορφή ψιχάλας ή πολύ λεπτών σταγονιδίων) ή με ένα ψεκαστήρι που μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά. Στην πρώτη μέθοδο προσοχή με τη θερμοκρασία του νερού. Εγώ προτιμώ να είναι δροσερό το νερό, όχι παγωμένο ούτε πολύ ζεστό. Αν και έχει τύχει ο Μόρτης να κάνει μπάνιο και σε κρύο νερό το καλοκαίρι εννοείται. Με τον ψεκασμό πρόσεχε το πρόσωπο του παπαγάλου, πολλοί ενοχλούνται. Άλλοι πάλι γίνονται λούτσα και μοιάζουν με πάπιες.
Οι Ζακό δεν είναι και τόσο λάτρεις του νερού, αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Πρέπει πρώτα να σε εμπιστευτεί, να αισθάνεται άνετα με το χώρο και έπειτα να αφεθεί να κάνει μπάνιο.
Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο είναι αυτό: Παπαγάλοι και μπάνιο, περιγράφει όσα σου είπα πολύ αναλυτικά.
-
Post Thanks / Like - 5 Likes
-
-
Post Thanks / Like - 3 Likes
-
-
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Τις διάβασα όλες με πολλή προσοχή και θα προπαθήσω να τις εφαρμόσω. Έχω ήδη αγοράσει ψεκαστήρι (εγκλωβίζει τον αέρα) και αφού βγάλει παντού φτερά ο μικρός μου Fredy, θα αρχίσω να του συστήσω για αρχή το ψεκαστήρι και ελπίζω να τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και ναι είμαι τυχερός που είμαι μέλος σε αυτό το φόρουμ.
-
Post Thanks / Like - 4 Likes
-
-