σωστοτατη η επισημανση για τα φυλλα του μπροκολου !
συντηρηση ειναι η μειωση των λιπαρων στη διατροφη των πουλιων .η προσθηκη ακομα περισσοτερων χορταρικων (ειναι και ο καιρος τους ... ) βοηθα ακομα περισσοτερο στην ουσιαστικη συντηρηση ,γιατι οι φυτικες τους ινες ,οπως διογκωνονται απεπτες στο στομαχι ,δινουν αισθηση χορτασμου και μειωση της ληψης πολλων σπορων και εν τελη διαιτα με παραλληλη μη στερηση των καθημερινων υδατοδιαλυτων αναγκαιων βιταμινων Β (που δεν αποθηκευονται και υπαρχει συνεχης αναγκη τους ) .ποτε μου δεν στερω τα πουλια απο χορταρικα .καθε μερα .αυτες τις μερες εχω κανει μια καλη καβατζα με ταραξακο απο καποιο παρκο (καλα πλυμμενο μπολικα χερια ) και καθε μερα γινεται παρτυ ! κανενα πυρωμα ,κανενα ξεπουπουλιασμα .στη φυση δεν ειναι παραλογο να ειναι φουλ τα χορταρικα στη φυση ,ωστε να πηγαινουμε κοντρα σε αυτο .... και μην ακουσω απο καποιους οτι τα πουλια ειναι σποροφαγα και δεν τρωνε χορταρικα στη φυση ,γιατι θα βαλω παλι την επιθεση σμηνους καρδερινων σε σεσκουλα !
Θα ήθελα να κάνω σαφές , οτι η άποψη μου σε θέματα ασθενειών των πουλιών αποτελεί γνώμη ενός χομπίστα και όχι έγκυρα καταρτισμένου πτηνιάτρου , που είναι ο μόνος αρμόδιος να δίνει γνωματεύσεις . Έτσι πρέπει να εκλαμβάνεται σε κάθε περίπτωση !!!
δεν ξερω παντα τα φοβομουν τα χορταρικα, λενε οτι προκαλουν διαρροια σε συχνη χρηση(δεν εχω παρατηρησει). εγω παντως τους βαζω 2 φορες μπροκολο και ραδικι(αμα βρω) και 1 φορα αυγοτροφη για ασπρα(οχι εμποριου), μεχρις στιγμη δοξα τον θεο καλα ειναι.
υγ και εγω βαζω ταραξακο αλλα αποξηραμενο στην αυγοτροφη, αποξηραμενος ομως αραγε οφελει?
σαφως και ωφελει και ο αποξηραμενος .σιγουρα ειναι καποια στοιχεια μειωμενα σε σχεση με τον φρεσκο αλλα και ετσι ειναι μια χαρα !
διαρροια ειναι η κουτσουλια οπου στερεο και υγρο μερος ειναι σχεδον μια μαζα ,ακανονιστα .
υδαρη κουτσουλια ειναι η κουτσουλια με κεντρικο στερεο μερος σχετικα σχηματισμενο και με πολλα υγρα τριγυρω .αυτο προκαλουν τα χορτα λογω του νερου που εχουν και ειναι απολυτα φυσιολογικο ,οταν οφειλεται σε αυτα
Many people falsely conclude that feeding small birds (such as budgies, lovebirds and cockatiels) greens or fruits will cause diarrhea. The higher water content in the fruits and vegetables will cause a bird to urinate more, which is often mistaken for diarrhea
αυτη την εποχη στις λαικες υπαρχει μπροκολο ,σπανακι ,σεσκουλο (ή παζι ή γουλα αναλογα με την περιοχη ) ,ραδικι ,ζωχοι ,κοκκινες πιπεριες και συντομα τσουκνιδα
Θα ήθελα να κάνω σαφές , οτι η άποψη μου σε θέματα ασθενειών των πουλιών αποτελεί γνώμη ενός χομπίστα και όχι έγκυρα καταρτισμένου πτηνιάτρου , που είναι ο μόνος αρμόδιος να δίνει γνωματεύσεις . Έτσι πρέπει να εκλαμβάνεται σε κάθε περίπτωση !!!
Μια απορία, έστω ότι έχω ένα ζευγάρι με λευκό κυρίαρχο και κόκκινο έντονο, σε ένα πινακάκι βρήκα πως αυτός ο συνδιασμός δίνει 50% πορτοκαλί και 50% λευκά κυρίαρχα πουλιά.
Τα λευκά που θα βγουν απο αυτή τη γέννα θα έχουν "καθαρά" χαρακτηριστικά και θα θεωρούνται της ράτσας;Αν στη συνέχεια ζευγαρώσει το λευκό απο αυτή τη γέννα με άλλο "καθαρό" κόκκινο το χρώμα των μικρών πάλι θα παίξει 50-50 η αλλάζει λόγο των γονιδίων του λευκού;
Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω, τώρα τα μαθαίνω για τις ράτσες/χρώματα κτλ και τα έχω μπερδεμένα στο κεφάλι μου!Ψάχνω μήπως πάρω νέο ζευγαράκι
Για λευκό κυρίαρχο τι ταίρι θα προτείνατε ώστε να δώσει ωραία πουλάκια;
Μια απορία, έστω ότι έχω ένα ζευγάρι με λευκό κυρίαρχο και κόκκινο έντονο, σε ένα πινακάκι βρήκα πως αυτός ο συνδιασμός δίνει 50% πορτοκαλί και 50% λευκά κυρίαρχα πουλιά.
Τα λευκά που θα βγουν απο αυτή τη γέννα θα έχουν "καθαρά" χαρακτηριστικά και θα θεωρούνται της ράτσας;Αν στη συνέχεια ζευγαρώσει το λευκό απο αυτή τη γέννα με άλλο "καθαρό" κόκκινο το χρώμα των μικρών πάλι θα παίξει 50-50 η αλλάζει λόγο των γονιδίων του λευκού;
Εαν προκειται για καθαρα καναρινια χρωματος, που εχουν καθαρα γονιδια και οχι για κοινα που απλα ετυχε απο μπερδεμενα γονιδια να γεννηθουν λευκα κυριαρχα και κοκκινα. τοτε ναι θα ακολουθησουν την γραμμη τους και θα βγαζουν καθαρους και αναμενομενους συνδιασμους.
Αρχικά καταχωρημένο από Newone
Για λευκό κυρίαρχο τι ταίρι θα προτείνατε ώστε να δώσει ωραία πουλάκια;
Για εμενα ο καλυτερος συνδιασμος ειναι, λευκο κυριαχο με λευκο υπολειπομενο. θα παρεις 50% κιτρινα και 50% λευκα κυριαρχα και ολα φορεις υπολειπομενου.
Δεν πρεπει! να γινεται ο συνδιασμος, λευκο κυριαρχο με λευκο κυριαρχο, οι νεοσσοι τους, θα εχουν 25% θνησιμοτητα.