-
Αυτό που παρέλλειψα να σου πω σχετικά με τα πόδια του, είναι οι πατήθρες.
Μέχρι να γίνει καλά, θα μπορούσες να του βάλεις πατήθρες από σχοινί ιστιοπλοΐας Φ12. Αργότερα βέβαια οι ξύλινες είναι η καλύτερη λύση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Post Thanks / Like - 1 Likes
-
Αυγό.
- Post Thanks / Like

-
- Likes (Given)
- 3
- Likes (Received)
- 4
-
Τα πόδια του έχουν καθαρίσει από τα ακάρεα. Εγώ θα έβαζα 2 ημέρες ακόμα fucidin μόνο στο σημείο που έχει την πληγή.
Τα νύχια θέλουν περισσότερο κόψιμο. Κόβεις λίγο πιο μπροστά από την φλεβίτσα που φαίνεται.
Πάντως δείχνει πολύ ταλαιπωρημένο το πουλάκι. Μετά την κρέμα, άσε το μια δυο μέρες χωρίς να το πιάσεις, ώστε να ηρεμήσει λίγο και να δούμε την συμπεριφορά του.
-
Αυγό.
- Post Thanks / Like

-
- Likes (Given)
- 3
- Likes (Received)
- 4
Θα τα κόψω πάλι γιατί φοβήθηκα να τα παρω περισσότερο. Ταλαιπωρήθηκε με όλα αυτά και που το πιάναμε συνέχεια με τις κρέμες αλλά πιστεύω μόλις το αφήσουμε ήσυχο θα συνέλθει σιγά σιγά. Ήδη βλέπουμε βελτίωση. Να το καθαρίσουμε τώρα που θα του βάλουμε ξανά κρέμα; Με σκέτο νερό; Θα σε ενημερώσω πάλι. Για άλλη μια φορά σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου
Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυγό.
- Post Thanks / Like

-
- Likes (Given)
- 3
- Likes (Received)
- 4
Καμελινα και bella di notte να προσθέσω στον παπαρουνόσπορο με chia που του βάζουμε μια φορά την βδομάδα; Μας ειπε αυτός που μας το έδωσε το Μάρτιο να τα σταματησουμε
-
Νομίζω πως όταν πάρει λίγο τα πάνω του και ηρεμήσει από τα πιασίματα, θα κάνει μπανάκι μόνος του.
Το έξτρα μείγμα με τα ψιλά σποράκια, εγώ το δίνω όλο το χρόνο στα πουλιά (καναρίνια και καρδερίνες).
Τους βάζω μια μικρή κουταλιά τη βδομάδα.
-
-
Αυγό.
- Post Thanks / Like

-
- Likes (Given)
- 3
- Likes (Received)
- 4
-
-
Η εικόνα των ποδιών είναι καλή. Ίσως χρειάζετει κάποιο επιπλέον κόψιμο σε κάποια νύχια. Η εικόνα όμως του πουλιού γενικότερα δεν είναι καλή.
Εγώ θα σταματούσα τις κρέμες και το πιάσιμο στα χέρια. Βάλε ξύλινες πατήθρες που είχαμε πει και ασε το να ηρεμήσει.
Επίσης, θα του έβαζα πολυβιταμίνες στο νερό, μιας και ρίχνει φτερά. Φρόντισε όμως να κοιμάται και να ξυπνά με το φως του ήλιου, μην το κρατάς ξυπνητό με τα φώτα του σπιτιού.
Ίσως φταίει αυτό που ρίχνει φτερά τέτοια εποχή.
Δεν θυμάμαι αν σε έχω ρωτήσει ξανά, λαχανικά και πράσινα του δίνεις;
Μπρόκολο, σέσκουλο, αντίδια, ραδίκι, ζωχό, πιπεριά. Ότι μπαίνει απ' αυτά στο σπίτι. Τώρα βρίσκεις σποριασμένη τσουκνίδα στη λαϊκή.
Το καλοκαίρι βρίσκεις γλυστρίδα, ότι καλύτερο. Μαρουλάκι μόνο αν είναι δικό σου. Μικρές ποσότητες, καλό πλύσιμο και όσο γίνεται καλύτερο στέγνωμα.
-
Αυγό.
- Post Thanks / Like

-
- Likes (Given)
- 3
- Likes (Received)
- 4
Έχουμε σχεδόν μήνα να το πιάσουμε. Του βάζουμε πράσινα λαχανικά, μαρούλι δικό μας, αγγουράκια, μήλο και αχλάδι. Θα του βαζουμε ζωχιες, μπρόκολο δεν το γνώριζα ότι κάνει. Φυτεύει ο μπαμπάς μου διαφορα και όταν θα έχουμε γλυστριδα θα το βάλουμε. Δεν βλέπει φως εκεί που το εχουμε και το καλύπτουμε απο πάνω με πανί. Του βάζουμε όχι συχνα ριγανελαιο στο νεράκι και μηλοξυδο. Μας έδωσε στο πετσοπ μια καλύτερη τροφη που έχει και κελαηδινη? Θα του αγοράσουμε ένα μεγαλύτερο κλουβί, ξύλινες πατηθρες και ελπίζω να έχει αυτός πολυβιταμινες. Πάντως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ'οτι ήταν πριν
-
Post Thanks / Like - 2 Likes
-
Το πετ σοπ να πουλήσει θέλει. Μια τροφή με σπόρους για καναρίνια χωρίς ρουπσεν και κομμάτια μπισκοτοτροφης είναι εντάξει. Εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις δική σου αυγοτροφη με σπιρουλινα (θα βοηθήσει πολύ για τα χαμένα πούπουλα) και γύρη. Τα δοκίμασα και τα δύο στην αυγοτροφη που φτιάχνω και ομολογώ πως έχουν τεράστια διατροφική αξία καθώς αυτό φαίνεται στην γενικότερη εικόνα και κατάσταση των καναρινιών. Μυλοξυδο δεν έχει σημασία να βάζεις για μια δυο μέρες. Θα πρέπει εάν θες να κάνεις πρόληψη για βακτήρια να δίνεις ένα κουταλάκι του γλυκού Μυλοξυδο στην ποτίστρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα ώστε να μειωθούν οι πληθυσμοι. Βάζε μπανακι συχνά όταν έχει καλό καιρό και παρατήρησε την γενικότερη εικόνα του πουλιού. Εάν δείχνει φουσκωμένο λογω του ότι το πιανατε και το λερωσατε δεν πειράζει θα καθαρίσουν και αν όχι στην επόμενη πτεροροια θα είναι εντάξει. Εάν όμως δείχνει νωχελικο και χωρίς όρεξη τότε ίσως έχει πρόβλημα
-