Καλησπερα σας. Καινούρια στο φόρουμ εδώ και στην παρεα. Χαιρομαι που έγινα μέλος!
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχω διαβάσει τους κανόνες, αλλά σε περιπτωση τυχών λαθών στο θέμα, παρακαλω ενημερώστε με και συγχωρέστε με.
Έχει προστεθεί εδώ και δυό εβδομάδες στην οικογένεια μας, ένα κοκατιλ, ο Ρικο.
Σε μια ομάδα στο Facebook , μου συστησαν ότι τα κοκατιλ για να έχουν σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρεπει να τρωνε φρουτα και λαχανικά.
Επειδή ο δικός μας δεν έχει συνηθίσει ακόμα και δεν τρώει καθόλου από τα χέρια μας (όταν κοντευουμε χέρι στο κλουβί νευριάζει), μου έδωσαν την ιδέα να τρίψω τα λαχανικά και να τα αναμειξω με την τροφή του.
Το οποίο και έγινε. Ετριψα καροτακι και λίγο μήλο και το αναμειξα. Και το έφαγε μια χαρά.
Όταν το ξανά έκανα, παρατηρησα ότι δεν το τρώει αμέσως, αλλά την επόμενη ημέρα. Και παρατήρησα επίσης ότι είχε κάτι πολυ μικρά κόκκινα μαμουνακια που περπατουσαν στο κλουβί κάτω (στο χαρτί), αλλά και πανω του!
Άλλαξα αμέσως χαρτιά, τροφή και τα παντα, αλλά το καημένο ξυνονταν γιατί αυτά ήταν πλεον πάνω του.
Πάμε σε γιατρό εδώ στην Κοζάνη, μας λέει δεν ξέρει από κοκατιλ, αλλά μας δίνει μια ψειροσκονη και μας λέει να του την βάλουμε κάτω από τα φτερά και στην ουρά, όπως αναγράφει η συσκευασία (το προιον ονομάζεται Pinex powder και λέει ότι είναι για εκτοπαρασιτα ωδικων και καλλωπιστικων πτηνων).
Βάζουμε το προιον, παρατηρουμε βελτίωση (έχουν περασει 2 μέρες). Του αλλάζω κάθε μέρα το φαγητό και τα χαρτιά από κάτω.
Χθες παρατηρησα νεκρά τέτοια στο χαρτί. Σήμερα ήταν ένα ζωντανό στο χαρτί. Δεν ξύνεται όπως ξυνοταν και πριν, αλλά φοβάμαι γενικά.
Το προιον λέει εφαρμογή την πρώτη, τρίτη και έβδομη ημέρα.
Φοβάμαι να του το βάλω, γιατί ο γιατρός δεν ήξερε από κοκατιλ και δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό.
Γνωρίζει κανείς κάποιο γιατρό για κοκατιλ στην Κοζάνη, όπου θα μπορουσα να τον παω ή έστω κάποιον από άλλη πολη που αν τον παρω τηλεφωνο θα ξέρει;
Λόγω της κατάστασης με τον ιό, αδυνατώ να τον παω στη Θεσσαλονίκη σαν φοιτήτρια, διότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι σχολές και δεν μπορώ να μετακινήθηκε από νόμο σε νόμο.
Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει κάτι, ας δώσει τη γνώση και γνώμη του.
Επίσης, τι πιστευετε οτι το προκαλεσε αυτό;Τα φρουτα και λαχανικά που δεν τα έφαγε αμέσως ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτερων.