Να θυμίσω ότι από ένα ζευγαράκι μου καρδερίνες είχα "σώσει" 3 αυγά από τα 6 που έκανε το θηλυκό και τα είχα σε παραμάνα μαζί με αυγά από φανέτο, στα τέλη Μαΐου. Τελικά βγήκαν 3 καρδερινάκια και ένα φανετάκι και μετά την 2η μέρα η παραμάνα είχε να μεγαλώσει ένα καρδερινάκι και ένα φανέτο με μια ημέρα διαφορά τα δύο τους (το ένα καρδερινάκι το πλάκωσαν την πρώτη μέρα και ψόφησε - ίσως να φταίω και εγώ που δεν είχα αφήσει ψεύτικο αυγό για να στηρίζονται και το άλλο ψόφησε θα έβγαινε με 3 μέρες καθυστέρηση και έβαλα το αυγό λίγο πριν σκάσει σε άλλη παραμάνα που μόλις είχε γεννήσει αυγά, αλλά δεν το τάισε καθόλου).
Τα 2 μικρά (φανέτο - καρδερίνα) μεγάλωναν με διαφορετικό ρυθμό και θεώρησα ότι έχει να κάνει με το μέγεθος των δύο ειδών.
Η διατροφή τους ήταν καθημερινά με αυγό, σπιτική αυγοτροφή, χορταρικά, σουσάμι και ενισχυμένο μείγμα σπόρων, ότι δίνω σε όλα τα ζευγάρια τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, η διαφορά μεγέθους τους ήταν εμφανής συνεχώς και ενώ το φανέτο στις 15 ημέρες βγήκε από τη φωλιά, το καρδερινάκι έμεινε πάνω από 20 ημέρες. Όταν τελικά βγήκε, έμεινε στον πάτο του κλουβιού και ακόμη και σήμερα (σε άλλη παραμάνα) ζητά ταΐσματα και τώρα (30 ημερών) άρχισε να τσιμπολογά ότι του βάζω στον πάτο του κλουβιού (σπόρια πιπεριάς, αυγό, αυγοτροφή), ενώ του έχω και ποτίστρα στον πάτο. Ακόμα δεν μπορεί να πετάξει και να σταθεί σε κλαδάκι
Το πτέρωμα του είναι σε κακή κατάσταση και φαίνεται ότι ορισμένα φτερά πτήσης έχουν βγει στραβά. Το ερώτημά μου είναι θα καταφέρει να "κλαρώσει" κανονικά και να αναπτυχθεί; Μετά την πτερόρροια θα βγουν κανονικά τα φτερά και τα πούπουλα του;
![]()