Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ! Έχω ένα αρσενικό κοινό καναρινάκι τον Κίμωνα και σκέφτομαι τώρα τελευταία να του πάρω μια θηλυκιά κανάρα ζευγαρώστρα φωλιά κλπ και να ξεκινήσω μια αναπαραγωγή. Δεν έχω ξανακάνει αναπαραγωγή γιατί πάντα έπαιρνα 1, αλλά θέλω να κάνω μια αναπαραγωγή για την εμπειρία. Απ ότι διάβασα σε διάφορα άρθρα του φόρουμ πρέπει να κρατήσω πρώτα σε καραντίνα το νέο πουλάκι για ένα μήνα και μετά να ξεκινήσω τη διατροφική προετοιμασία. Και το ερώτημα μου είναι: προλαβαίνω έαν πάρω άμεσα θηλυκό και τα κάνω όλα αυτά σωστά να έχω μια αναπαραγωγή; ή να το οργανώσω σωστά του χρόνου; Φυσικά, βάζω πάνω απ όλα την υγεία του Κίμωνα.
2 Ζευγάρια καναρινιών. Ο Ρεξ με την Αυγούλα και ο Ορφέας με τη Σπυριδούλα. Ένα παπαγαλάκι μπάτζι, τον blue.
Post Thanks / Like
Thanks (Given)
640
Thanks (Received)
760
Likes (Given)
2170
Likes (Received)
1397
Dislikes (Given)
0
Dislikes (Received)
0
Καλώς ήρθες. Νομίζω ότι προλαβαίνεις, με την προϋπόθεση να είναι περσινό το θηλυκό και να μην έχει κάνει γέννες φέτος. Μπορείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας να κάνεις και προετοιμασία...
Ακόμα και να μην τα καταφέρεις, θα είσαι έτοιμος για του χρόνου. Δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλώς σας βρήκα!
Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση σου, κάπου διάβασα ότι όταν τα ζευγαρώνουμε παίζει ρόλο το χρώμα. Ο Κίμωνας είναι το κλασσικό κίτρινο καναρίνι, μπορεί να ζευγαρώσει με ίδιου χρώματος κανάρα; Το λέω γιατί από εκεί που το πήρα όλα τα καναρίνια ήταν κίτρινα σαν το δικό μου.
Προλαβαινεις χρησιμοποιωντας την καραντινα και ως απαραιτητο χρονο προετοιμασιας οπως σωστα σου επισημανε ο Νικος .Ομως η καραντινα μπορει να ειναι μικρη (μηνας ) αν μιλαμε για πουλια pet shop και επαρκης ή ακομα να μπορουσες και πιο συντομα , αναλογα την κατασταση του πουλιου στην αλλη εκτροφη (υγεια , προετοιμασια ) αλλα και την προσαρμογη του στη δικη σου και αυτο θα το δεις στην πορεια . Ισως μπορουμε αν δουμε καποια πραγματα στο ιδιο το πουλι (κουτσουλιες σε λευκο χαρτι κουζινας , κοιλια , κινητικοτητα σε συντομα βιντεο , σταση σωματος σε φωτο ) τακτικα εντος της προετοιμασιας και σιγουρα οταν το παρεις , να σου πουμε και ποτε ισως ειναι επαρκης αυτος ο χρονος .Χωρις το πουλι ομως να ειναι στα χερια σου , ολα ειναι υποθετικα . Εχει σημασια επισης η ηλικια του πουλιου (αν την ηξερες ) γιατι αρκετοι που δεν γνωριζουν ειτε σκεφτονται το χρημα και μονο , βγαζουν πουλια ακομα και οκτωβρη .Ενα τετοιο πουλι δεν ειναι ετοιμο αυτη τη στιγμη , ομως με την εισοδο του καλοκαιριου θα ειναι . Προβληματισμος επισης στην κινηση αγορα σου , πρεπει να ειναι (αν ειναι απ εκτροφεα ) το γιατι ο εκτροφεας δεν το ειχε στα αναπαραγωγικα του σχεδια και παρολα αυτα ,τετοια εποχη δεν το ειχε ηδη δωσει (χαρισει ή πουλησει )
Την κανάρα θα την πάρω από πετ σοπ γιατί δεν εχω άλλη επιλογή στην περιοχή που μένω. Μόλις την πάρω και ξεκινήσω την όλη διαδικασία θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Οταν πας να παρεις την καναρα
πες τους να σου πουν ποιες ειναι οι θηλυκες,κατσε 15-20 λεπτα χωρις να ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ κοντα και παρατηρησε τι γινεται, αν ειναι κινητικο, αν τρωει, αν καθαριζει φτερωμα
οταν αποφασισεις ποια θες,θα του πεις να σου δειξει τα ποδια, το κεφαλι γυρω απο τα ματια(να δεις το κεφαλι απο κοντα) και το σημαντικοτερο οταν πας σπιτι και την βαλεις στο κλουβι για καραντινα βρεχεις τα δαχτυλα σου και κανεις στην ακρη τα πουπουλα στην κοιλια και στο στηθος και βγαζεις φωτο
βγαλε και ενα βιντεο απο μακρια να δουμε
Στάλθηκε από το LG-D605 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από Iscariot; 17-04-2018 στις 20:14