Θέλω να ακούσω εμπειρίες όταν αρσενική καρδερινα κάθεται μέσα στην φωλιά και δεν αφήνει την θηλυκιά να μπει και να κάνει φωλιά ενώ τα πουλιά έχουν ζευγαρώσει κανονικά.
Σε τι ωφελείται αυτό;
Δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη η θηλυκιά να ξεκινήσει φωλιά και ακόμα παίζει ;
Φταίει μήπως η φωλιά ;
Στραβό αρσενικό;
Πολύ πυρωμένο αρσενικό;
To αρσενικο (υποθετω σιγουρο για το φυλο του ) καθεται μεσα ή πανω απο τη φωλια;
Πως αντιδρα οταν το θηλυκο πλησιαζει; τι ηχους βγαζει;
Ποσο συχνα εντος της ημερας ειναι μεσα στη φωλια;
Σίγουρο 100%..
Εξωτερική φωλιά και πάει κάθεται μέσα άλλες φορές τσιρτσιριζει το γνωστό που ξέρουμε.οταν το θηλυκό πλησιάζει τις ποιο πολλές φορές σκοτώνονται
Μπαίνει και βγαίνει αρκετές φορές την ημέρα ...
Γνωμη μου , επειδη τσιτσιριζει (συνεχες χαμηλοφωνο τιτιβισμα αν εννοεις αυτο ... ) οτι μπαινει στη φωλια για να την << καλεσει >> να γινουν ζευγαρι .... ολοκληρωμενο .Δεν εχουν βατευτει ακομα . Της υποσχεται ... παπα και στεφανι δηλαδη για να την ... πλανεψει . Ασχετα απο τους αλλους καυγαδες που ειναι ολοι στο προγραμμα . Αν βλεπουμε ομως το θηλυκο να βαζει νημα σε μια φωλια και το αρσενικο να το βγαζει , ειτε η φωλια δεν του αρεσει , ειτε θελει να γινει κυριαρχο μεσα στο ζευγαρι και δεν ειναι ακομα
Απλη γνωμη , μεσα απο ολιγοχρονη ενασχοληση με την εκτροφη .
Στη φυση το αρσενικο οριοθετει την περιοχη της φωλιας (το ποιο δεντρο θα επιλεγει )
Υπαρχει ... για αυτο σου ειπα προσπαθησε να δεις ποιος το κανει . Αν ειναι απο τον αρσενικο το βραδυ μονο , τοτε οχι μονο ειναι φυσιολογικο αλλα δειχνει (παντα κατα τη γνωμη μου και περιμενω να ακουσω και αλλες ) την προτιμηση του αρσενικου στη θεση . Πριν λιγο ελεγα σε μελος μας και κατοχο ιθαγενων και αυτο , οτι αυτο κανει καθε μερα ενας αρσενικος μου (το ταιρι της Λαζαρινας ) .Κουρνιαζει καθε μερα στην κορυφη της φωλιας (ειναι εξωτερικη με καγκελο απο πανω , που ομως την εχω εσωτερικα ) αρκετες στιγμες της ημερας και κελαηδα αλλα και σταθερα καθε βραδυ
Οταν κουτσουλα μονο βραδυ , ειναι ασυναισθητο και λογικο .Να σαι σιγουρος οτι θα την καθαρισουν οταν ερθει η ωρα