Καλωσορίσατε στο GreekBirdClub.
Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 66

Θέμα: Αυγοτροφή

  1. #1
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    67,404
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    Αυγοτροφή

    Σημερα θα σας παρουσιασω ,μια νεα σχετικα ιδεα αυγοτροφης .Ειναι κατι που εχω ξανακανει ,εχει σιγουρη αποδοχη και απλα τωρα αποφασισα να παρουσιασω

    Η αυγοτροφη αυτη ,εχει σχετικα ελαχιστη υγρασια και μπορει να δοθει ως αυγοτροφη ξηρη , να προστεθει στο τελος ελαιολαδο και να παρει την μορφη μιας πατε αυγοτροφης ,να προστεθουν ειτε πραγματικα φυτρα (κινοα ,σουσαμι κλπ ) που θα την κανουν πολυ πιο αποδεκτη απο τα πουλια και ιδιαιτερα θρεπτικη ή και προιοντα ζυμης σε μορφη περλας που εχουν ξεκινησει και εμφανιζονται στην ελληνικη αγορα ή να αναμιχθει και με κουσκους ή ρασκ που εχει απορροφησει διαφορα συμπληρωματα ή με βρασμενη ελαφρως κινοα (αν δεν προτιμησουμε να την κανουμε φυτρα ) ή απλα να υγρανθει με λιγο νερακι και ανακατεμα με κουταλι .Παραλληλα σε καθε περιπτωση ,μπορει να προστεθει γυρη ως ενα ιδανικο συμπληρωμα διατροφης

    Ας δουμε λοιπον τη διαδικασια παρασκευης της :


    Σπαζουμε και κανουμε ομοιογενη μαζα με ενα πηρουνι ( οπως μια ομελετα ) το εσωτερικο 6 μεγαλων αυγων (το εσωτερικο περιεχομενο του καθενος ηταν γυρω στα 60 γρ ,συνολο δηλαδη 360 γρ )



    Προσθετουμε 100 γρ καλαμποκαλευρου .



    Η επιλογη μου ηταν τετοια ,λογω της περιοδου εναρξης της πτεροροιας ,θελοντας να ενισχυσω την παρεχομενη λουτεινη στις καρδερινες .Ενδικνυεται και για κιτρινα καναρινια ή κοκκινου παραγοντα ,οταν βαφεται το κοκκινο χρωμα των φτερων και οχι τυχον λευκες περιοχες τους πχ στα μοζαικ .Σε περιοδους που δεν θελουμε σε καποια πουλια καθολου κιτρινη ή πορτοκαλι χρωστικη ,καλα ειναι να βαζουμε 12 ασπραδια αντι 6 αυγων ολοκληρων με τους κροκους .Σε αλλες περιοδους το καλαμποκαλευρο μπορει να ειναι και τριμμενες νιφαδες βρωμης ή και σιταλευρο ή και φρυγανια

    Μετα την αναμιξη των αυγων με το αλευρι ,η ομοιογενης μαζα ειναι ετοιμη



    την ψηνουμε για 15 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμους ,αφου πρωτα την εχουμε απλωσει σε ενα λαδωμενο ταψι ή αλευρωμενο (με πασπαλισμα ) ταψι ή πανω σε λαδοκολλα .Παιρνει την παρακατω μορφη και θα μπορουσαμε και λιγο νωριτερα (απο οτι το βλεπετε στη φωτο ) να το ειχαμε βγαλει απο το φουρνο



    Αφηνουμε το ταψι να κρυωσει καλα και στη συνεχεια με μια σπατουλα (εκτος αν ξεκολλα πιο ευκολα ) βγαζουμε σε κομματια (δυσκολο να βγει ολο μαζι αλλα δεν μας απασχολει η μορφη του ) το ψημενο αποτελεσμα

    Στη συνεχεια το τριβουμε οσο μπορουμε περισσοτερο σε ενα πολυκοφτη τυπου μουλτι και παιρνει αυτη τη μορφη



    Τελος βαζουμε στο μουλτι 50 γρ φρυγανια τριμμενη



    και ριχνουμε να τριφτει επιπλεον μαζι της ,το περιεχομενου του πιατου ,ωστε τελικα παιρνουμε το παρακατω αποτελεσμα



    Το βαρος της ψημενης αυγοτροφης στην τελικη μορφη της με την προσθηκη φρυγανιας ,φτανει σχεδον τα 350 γρ αφου μερους του νερου που περιεχει το αυγο ,στο ψησιμο εξατμιζεται



    Υπολογισμος πρωτεινης :

    100 γρ καλαμποκαλευρου με πρωτεινη γυρω στο 8 % ,δινει στο τελικο αποτελεσμα 8 γρ πρωτεινης

    50 γρ φρυγανιας με πρωτεινη γυρω στο 13 % (τοσο εχει το εικονιζομενο σκευασμα ) ,δινουν 6,5 γρ πρωτεινης

    6 μεγαλα αυγα (σχεδον 360 γρ ) δινουν 3,6 χ 12,6 γρ = 45,36 γρ πρωτεινης ,αφου 100 γρ φρεσκου αψητου αυγου δινουν 12,6 γρ πρωτεινης


    http://nutritiondata.self.com/facts/...products/111/2


    Ετσι εχουμε συνολο 8+6,5+ 45,36 gr πρωτεινης ,σχεδον 60 γρ gr πρωτεινης


    στα 350 γρ συνολικης αυγοτροφης τα 60 γρ πρωτεινης ειναι 17,1 %

    οσο μια συνηθισμενη αυγοτροφη ξηρου τυπου

    Η πρωτεινη αυτη μπορει να ανεβει με προσθηκη γυρης ή αλλου πρωτεινικου συμπλήρωματος .Η προσθηκη περλων μειωνει ελαχιστα τη συνολικη πρωτεινη (αφου η πρωτεινη τους σε οσες εχουν εμφανισθει στην ελλαδα ειναι ελαχιστα πιο κατω ) και η προσθηκη κουσκους ή ρασκ σε ισοποση ποσοτητα με την αυγοτροφη ,αντε να κατεβαζει το τελικο αποτελεσμα στο 15 % μεσο ορο (συνηθως εκεινα εχουν γυρω στο 13 % )

    Για περιοδους αναπαραγωγης ,μπορουμε να ανεβασουμε αρκετα την πρωτεινη ,με προσθηκη επιπλεον αυγων ή πιο ευκολα με προσθηκη επιπλεον ασπραδιων σε αψητη μορφη

    Μπορουμε επισης αν δεν αλλαξουμε τη συνταφη να αναμιξουμε σκονη ασπραδι .Με δεδομενη την πρωτεινη της γυρω στο 80 % αν αναμιξουμε πχ στα 100 γρ αυγοτροφης 10 γρ ασπραδιου σε σκονη ,εχουμε συνολικη πρωτεινη 17 γρ + 8 γρ = 25 γρ σε συνολο 110 γρ αυγοτροφης και ασπραδιου ,δηλαδη τελικη πρωτεινη

    22.7 % οσο μια ενισχυμενη αυγοτροφη για ταισμα νεοσσων
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  2. #2
    Κελαηδάω
    Ημ. Εγγραφής
    May 2014
    Τοποθεσία
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1,726
    'Ονομα
    Μαργαρίτα
    Κατοικίδιο
    Παπαγαλάκια budgieς (2), Καναρίνι (1), και όλο και κάτι ακόμα θα αποκτήσω....
    Post Thanks / Like
    Να ρωτήσω κάτι ....

    Γράφεις ότι " σε περίοδο αναπαραγωγής, μπορούμε να ανεβάσουμε αρκετά την πρωτεΐνη, με προσθήκη επιπλέον αυγών ή πιο εύκολα με προσθήκη επιπλέον ασπραδιών σε άψητη μορφή"
    Αυτό γίνεται πριν το ψήσιμο? Σωστά κατάλαβα?
    Και αν είναι έτσι τότε δεν αλλάζει και η υφή να γίνει πιο υγρή? Θα πρέπει να αυξήσουμε μετά την ποσότητα φρυγανιάς?

    Και ένα τιπ για να μην κολλάει στον πάτο και ξύνετε τζάμπα τα ταψιά και παιδεύεστε να βάζετε χαρτί αντικολλητικό και να απλώνετε μετά το μείγμα. Μετά το αναποδογυρίζει σε μια επιφάνεια και απλά το τραβάς σιγά σιγά παράλληλα με το κέικ.

  3. Thanks jk21 , CreCkotiels thanked for this post
    Likes jk21 , CreCkotiels liked this post
  4. #3
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    67,404
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    Ευχαριστουμε για το tip !!!!

    Nαι τα ωμα τα βαζεις πριν το ψησιμο .Αν δεις τελικα ,η υγρασια που θα εχει μετα το ψησιμο το αποτελεσμα (πριν βαλεις τη φρυγανια ) δεν θα διαφερει .Απλα θα χρειαστει ισως λιγο περισσοτερα λεπτα (3-4 ) για το ψησιμο ωστε να εξατμιστει το επιπλεον νερο των προστιθεμενων αυγων
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  5. Thanks Margarita_Neibis thanked for this post
  6. #4
    Στο κλαδί
    Ημ. Εγγραφής
    May 2011
    Μηνύματα
    503
    'Ονομα
    Θοδωρής
    Κατοικίδιο
    Καρδερίνες
    Post Thanks / Like
    Ωραία αυγοτροφη για το βαψημο της μασκας της καρδερινας, πιστευω θα εχει πολυ καλη αποδοχη
    απο τα πουλια μου.
    Αυτη την περιοδο δινω την αυγοτροφη με το σπανακι στο μουλτι που ειναι πατε.
    Μετα ισως δοκιμασω αυτην.
    Την δινω σε καποια πουλια που ισως τα παω στην εκθεση τον Δεκεβριο και θα ηθελα
    να δω τα αποτελεσματα της λουτεινης σε διαγωνιστικο επιπεδο.

  7. Likes jk21 liked this post
  8. #5
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    67,404
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    Σκεψου και την μιξη αυτης με την κρεμωδη ,σε αναλογιες που θα σου δωσουν ενα αφρατο αποτελεσμα
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  9. #6
    Κελαηδάω
    Ημ. Εγγραφής
    Feb 2010
    Τοποθεσία
    N.Ιωνια/Καλογρεζα
    Μηνύματα
    2,325
    'Ονομα
    Θοδωρής
    Κατοικίδιο
    Καναρινια/Kαρδερινα
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    Μαλιστα,δεν εχουμε που δεν εχουμε χρονο καθομαστε και ''παιζουμε'' με τις αυγοτροφες.Να δω βρε φιλαρακι τη αποδοχη θα εχει αυριο και θα σου πω...
    το μονο που προσθεσα ειναι παπρικα...
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

  10. #7
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    67,404
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    να βαλεις και φρυγανια ή εστω σιμιγδαλι να τριφτει επιπλεον ,ωστε να δεχθει μετα την οποια υγρασια του προσθεσεις ομοιομορφα



    Αλλος τροπος να ξεκολλα ευκολα ειναι και τα ταψακια σιλικονης
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  11. #8
    Κελαηδάω
    Ημ. Εγγραφής
    Feb 2010
    Τοποθεσία
    N.Ιωνια/Καλογρεζα
    Μηνύματα
    2,325
    'Ονομα
    Θοδωρής
    Κατοικίδιο
    Καναρινια/Kαρδερινα
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    εχει ηδη στις φωτο φρυγανια.Κρατησα μια μεριδα στην συντηρηση για αυριο και το υπολοιπο μπηκε σε παγοθηκες στην καταψηξη.

  12. #9
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    67,404
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like

    Ranks Showcase

    ο κοκκος της αυγοτροφης ειναι οσο φαινεται ή ειναι κοντινη η φωτο και φαινεται πιο χοντρος; δεν τριβεται περισσοτερο;
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  13. #10
    Κελαηδάω
    Ημ. Εγγραφής
    Aug 2015
    Τοποθεσία
    Τρίπολη
    Μηνύματα
    2,583
    'Ονομα
    Κώστας
    Post Thanks / Like
    κατι μου θυμιζει αυτη η αυγοτροφη

    ευχαριστουμε φιλαρακι!!!

  14. Thanks jk21 thanked for this post
 

 
Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • BB code είναι σε λειτουργία
  • Smilies είναι σε λειτουργία
  • [IMG] κώδικας είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML Κώδικας είναι εκτός λειτουργίας