Καλωσορίσατε στο GreekBirdClub.
Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 61 μέχρι 70 από 93
  1. #61
    Εκκολαπτόμενος
    Ημ. Εγγραφής
    May 2011
    Μηνύματα
    436
    'Ονομα
    Θοδωρής
    Κατοικίδιο
    καρδερίνες και καναρίνια Timbrado
    Post Thanks / Like
    Η κουκλα η δικια σου ειναι Δημητρη (πραγματικα απο τα ποιο ομορφα πουλια).
    Ταρξακο δινω αποξηραμενο στο αυγοψωμο.
    Η τρωφη της ηταν αυτη που ανεφερα.
    Απο χθες εχει μονο ενα κουταλακι του γλυκου σπορια (75 κεχρι,20 βρωμη, 5 περιλα) την ημερα, χορτα (που ετσι κι αλλιως της ειχα), οχι αυγοψωμο, μυλοξυδο στο νερο και παρατηριση

  2. Thanks jk21 thanked for this post
  3. #62
    Δημητριαδης Νικος
    Guest
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Θοδωρής Εμφάνιση Μηνύματος
    Kαι εγω ειμαι της αποψης μικρη ποσοτητα να καταναλονετε εντος της ημερας και οτι περισεψει αλλαγη καθε μερα.
    απλα με παραξενεψε το παραδειγμα με το κεικ που μενεις εκτος ψειγειου για καποιες μερες.


    Το σπιτικό κέικ είναι επιστημονικά αδύνατο να αλλοιωθεί, απλός γιατί καταναλώνετε πριν καν κρυώσει (και αν είναι και Σμυρναίικο τότε καυτό)


    Τα έτοιμα κέικ έχουν συντηρητικά για αυτό δεν χαλάνε για λίγες ημέρες, όπως και οι ξηρές χρωματιστές βιταμίνες.
    Το κέικ που φτιάχνουμε σπίτι έχει ξύσμα πορτοκάλι ,η και πορτοκάλι χυμό ,(φυσική πηγή κιτρικού οξέως) ζάχαρη (και αυτή κατά κάποιο τρόπο η επικάλυψη της στο προϊόν λειτουργεί σαν συντηρητικό, σκέψου γλυκά κουταλιού,η σοροπιαστα)
    αλλά αυτά κατά ένα μέρος, συν το βούτυρο που και αυτό καθυστερεί την κυκλοφορία του οξυγόνου όταν είναι επικαλυμμένο στο προϊόν,συν η φρεσκάδα των υλικών = παράταση της αλλοίωσης.

  4. Thanks jk21 thanked for this post
    Likes ninos liked this post
  5. #63
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    45,157
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like
    θοδωρη να την προσεχεις ποσο τρωει .ειχα και παλιοτερα μια τετοια περιπτωση με μια επισης θηλυκια που ειχα δωσει στο φιλαρακι τον ΧΧΧ απο οτι μου χε πει .η αληθεια ειναι οτι τα εχω συνηθισει στο αυγοψωμο και αν εβαζες για πανω απο 1 πουλακι (ειχες και αλλα στο χωρο ) και αυτα δεν τρωγανε ,ισως το παρακανε
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  6. #64
    Στη φωλιά
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2011
    Τοποθεσία
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Μηνύματα
    181
    'Ονομα
    Δαμιανος
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ-ΜΟΖΑΙΚ-ΚΟΙΝΑ
    Post Thanks / Like
    Δημητρη εγω διαλύω σε χλιαρο νερο μελι γυρη και πολυβιταμινες και το προσθέτω στο κους κους.Βαζω στο μουλτι φρυγανια ρυζαλευρο νιφαδες βρωμης γλυκάνισο μιγμα αποξηραμένων βοτάνων βραστο αυγο τα ανακατευω ολα μαζι και το προσθετο στο κους κους μαζι με βρασμενη κινοα.Μπορω αντι για φριγανια και ριζαλευρο να φτιαξω και να βαλω αυγοψωμο για την απορρόφηση της υγρασιας;

  7. #65
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    45,157
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like
    νομιζω το εχω αναφερει ειτε εδω ειτε σε αλλη συνταγη αλλα πανω κατω αυτο κανω που λες .ειτε δινω τριμμενο αυγοψωμο το οποιο αφρατευω με λιγο γαλα χωρις λακτοζη ( σε λιγες μερες ερχεται και νεο αυγοψωμο με το γαλα στη συνταγη πριν το ψησιμο ) ειτε οταν θελω να χορηγησω προσθετα , διαλυω σε νερο παλιοτερα και σε γαλα χωρις λακτοζη (τωρα πια ) σπιρουλινα ,γυρη ( το μελι το εχω κοψει και αν δινεις γυρη αρκει ) και ποτε ποτε βιταμινες .αυτο απορροφαται απο ισοποση ποσοτητα κουσκους και οταν φουσκωσει (σε κανενα 20λεπτο το πολυ ) το ανακατευω με κουταλι σε διπλασιο ή και τριπλασιο σε ογκο τριμμενο αυγοψωμο (στο οποιο εχω ανακατεψει και τριμμενα αποξηραμενα βοτανα που εχω ή οχι αν εκεινο το διαστημα δινω ριγανελαιο ,φρεσκια ριγανη ή αλοη )
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  8. #66
    Εκκολαπτόμενος
    Ημ. Εγγραφής
    May 2011
    Μηνύματα
    436
    'Ονομα
    Θοδωρής
    Κατοικίδιο
    καρδερίνες και καναρίνια Timbrado
    Post Thanks / Like
    Μονη της ειναι σε κλουβι 50*30*40
    Η ποσοτητα του αυγοψωμου ηταν λιγοτερο απο ενα κουταλακι του γλυκου την ημερα (για να μην μενει και την επομενη).
    Αφου τελιωσε η πτεροροια μπηκε σε προγραμα αδυνατίσματος-συντήρησης.
    Νικο αυτο με την ζάχαρη και το βούτυρο δεν το ειχα σκεφτει, εχεις δικιο, η ζαχαρη λειτουργει και ως συντηρητικό

  9. #67
    Στη φωλιά
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2011
    Τοποθεσία
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Μηνύματα
    181
    'Ονομα
    Δαμιανος
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ-ΜΟΖΑΙΚ-ΚΟΙΝΑ
    Post Thanks / Like
    Καλημερα παιδια.Πηγα σημερα το πρωι σε καταστημα με βιολογικα προιοντα και πηρα αλευρη πολυσπορο απο σπορους ζεα μονοκκοκο ρεβυθι πτισανη καλαμποκι σιταρι και βρωμη.Μπορω να φτιαξω αυγοψωμο απο αυτο;

  10. #68
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    45,157
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like
    σαφεστατα ΔΑΜΙΑΝΕ !

    ΘΟΔΩΡΗ αν εχεις κλουβα ,προτιμησε να την βαλεις εκει και να μην εχει πατηθρες πολλες .εγω τα εχω σε 90αρα και με μια μεγαλη πατηθρα μονο και πετανε διαρκως .ομως ισως υπαρχει ορμονικο θεμα .αν θες ανοιξε αλλο θεμα ή στειλε μου φωτο να δω την ποσοτητα του λιπους .αν δεν εχει τελειωσει πτεροροια μπορει να το χασει ευκολα .συνηθως αδυνατιζουν
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

  11. #69
    Στη φωλιά
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2011
    Τοποθεσία
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Μηνύματα
    181
    'Ονομα
    Δαμιανος
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ-ΜΟΖΑΙΚ-ΚΟΙΝΑ
    Post Thanks / Like
    Ευχαριστω Δημητρη σκεφτομαι να βαλω σε αναλογια 2 προς 1 το πολυσπορο με καλααμποκαλευρο και σιμιγδαλι να φτιαξω σκετο ψωμι και ολα τα προσθετα μαζι με χρηση κους κους και το αυγο να τα προσθετω μετα φρεσκα μονο για ποσοτητα 3ων ημερων.

  12. #70
    Ομάδα Διαχείρισης
    Ημ. Εγγραφής
    Oct 2009
    Τοποθεσία
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    45,157
    'Ονομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Κατοικίδιο
    ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ - ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ
    Post Thanks / Like
    και αυτο μπορεις να κανεις ,αρκει να βαλεις και λιγο λαδακι για να θρυμματιζεται .εκτος αν το κοψεις και το κανεις παξιμαδι και μετα τριψιμο ... δηλαδη κυριλε ρασκ !
    http://www.greekbirdclub.com/signaturepics/sigpic2719_19.gif

 

 
Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • BB code είναι σε λειτουργία
  • Smilies είναι σε λειτουργία
  • [IMG] κώδικας είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML Κώδικας είναι εκτός λειτουργίας