PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Οι πάπιες Μανδαρίνοι και Καρολίνεςepanomizoo
12-03-2012, 13:12
Οι πάπιες Μανδαρίνοι και Καρολινες ανήκουν στο γένος Aix (όλες οι ήμερες πάπιες, εκτός των χηνόπαπιων, και τα περισσότερα ειδή των αγρίων παπιών ανήκουν στο γένος Anas).
Το γένος Αιχ έχει 2 υποείδη
τους Μανδαρίνους (Aix galericulata)

http://www.frasersimpson-birdphotography.com/Images/mandarinduck040207d.jpg


και

τις Καρολίνες η αλλιώς νυφοπαπιες η αλλιώς βορειοαμερικανικές δασοπαπιες (Aix sponsa).
https://c2.staticflickr.com/8/7042/6985514625_f3cc393043_z.jpg


Ta 2 ειδή αν και συγγενεύουν δεν γίνεται να δώσουν υβρίδια λόγο της διαφοράς στον αριθμό των χρωματοσωμάτων, επίσης δεν γίνεται να ζευγαρώσουν με κανένα άλλο είδος αγριόπαπιας.
Οι μανδαρίνοι κατάγονται από την κινά ,Ιαπωνία ,ανατολική Ρωσία και μεταναστεύουν μέχρι τη Σιβηρία το καλοκαίρι.
Οι καρολίνες κατάγονται από τις κεντρικές ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και μεταναστεύουν μέχρι τον Καναδά και την Αλάσκα το καλοκαίρι
Προγονικό είδος θεωρούνται οι μανδαρίνοι. Πριν από 20000 χρόνια όταν η Βερίγγειος θάλασσα μετατράπηκε σε ξηρά λόγο της δέσμευσης του νερού παγκοσμίως από τους παγετώνες ένας πληθυσμός πέρασε στην αμερικανική ήπειρο και αποκόπηκε όταν η στάθμη των θαλασσών ξανανέβηκε δίνοντας ένα καινούριο είδος ,τις Καρολίνες.
Και τα 2 είδη ζουν σε απομονωμένες λιμνούλες και ποτάμια μέσα σε πυκνά δάση και χαρακτηρίζονται ως δασόπαπιες .
Έχουν πολύ μικρό μέγεθος περίπου όσο μια μικρή δεκοχτούρα και ζυγίζουν το πολύ μέχρι 350 γραμμάρια
Στη φύση περνάνε ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους πάνω στα δέντρα και κατεβαίνουν στο έδαφος μονό προς αναζήτηση τροφής
Τρέφονται με υδρόβια φυτά ,ασπόνδυλα ,σπόρους και ιδιαιτέρα το χειμώνα η διατροφή τους στη φύση αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από αγριοκάστανα και βελανίδια (είναι λίγο τρομακτικό το πόσο μπορούν να ανοίξουν το ράμφος τους και να καταπιούν κάτι σχεδόν στο μέγεθος του κεφαλιού τους σα φίδια)
Είναι μονογαμικά ειδή και τα ζευγάρια κρατάνε εφ όρου ζωής. Στην κίνα και στο Φενκ σουι οι μανδαρίνοι θεωρούνται ως το σύμβολο της συζυγικής αγάπης και αφοσίωσης και δεν είναι σπάνιο το ένα ταίρι να αφήνει τον εαυτό του να πεθάνει από λύπη αν χάσει το ταίρι του. Είναι σαν τους Χιώτες πάνε πάντα 2-2 . φίλιουνται ράμφος με ράμφος και καθαρίζει τα φτερά το ένα του αλλού όλη τη μέρα
Παρακάτω βλέπετε μια κινεζική ιστορία για την αγάπη των παπιών αυτών

http://faye.yooblog.gr/2007/07/23/3/

Το ζευγάρι κάνει τουλάχιστον ένα εξάμηνο με οκτάμηνο για να δέσει και ο αρσενικός χορεύει μέσα στο νερό μέρα νύχτα μέχρι η αγαπημένη του να αρχίσει και αυτή να χορεύει συγχρονισμένα μαζί του (σημάδι ότι τον δέχτηκε για άντρα της) ,κάτι που το έχω παρατηρήσει και με τα δικά μου παπιά. ο χορός επαναλαμβάνεται πριν από κάθε ζευγάρωμα και μονό όταν έχουν απόλυτο συγχρονισμό αφήνει η θηλύκια τον αρσενικό να ζευγαρώσουν.
Γεννούν 10-15 αυγά σε κουφάλες δέντρων μέχρι και 30 μετρά από το έδαφος και τα παπάκια πηδάνε από τη φωλιά μετά από παρότρυνση της μάνας τους την πρώτη μέρα της ζωής τους (είναι απίστευτα χνουδωτά μπαλάκια και δεν παθαίνουν ζημία από το πέσιμο ,απλώς αναπηδούν σαν λαστιχένια) .
Εδώ βλέπετε ένα κλιπάκι από το πλανήτης γη του bbc με την μεγάλη έξοδο από τη φώλια .βλέπω το ίδιο θέαμα κάθε χρόνο στον κήπο μου σε μικρότερη κλίμακα φυσικά


http://www.youtube.com/watch?v=RVqS1UMr-eI

δεν είναι σπάνιο ο αρσενικός να κλωσά και αυτός εναλλάξ τα αυγά με τη θηλύκια και στέκεται άγρυπνος φρουρός στη είσοδο της φωλιάς όσες μέρες κλωσά η γυναίκα του. Τρώει μονό όταν σηκώνεται και αυτή από τα αυγά. Τα μωρά τα φροντίζει και η θηλύκια και ο αρσενικός.
Στην αιχμαλωσία γενούν σε υπερυψωμένες φωλιές κουτιά οι οποίες πρέπει να έχουν κατάλληλες διαστάσεις και προσανατολισμό . είναι πολύ ιδιότροπες με τις φωλιές τους και αν δε μείνουν ευχαριστημένες τότε δεν γενούν ούτε ένα αυγό σε όλη τους τη ζωή
http://www.ducks.org/conservation/waterfowl-biology/wood-duck-boxes
πάνω βλέπετε την κατάλληλη κατασκευή για κουτιά φωλιές
ο προσανατολισμός είναι εξίσου σημαντικός με τη κατασκευή .την πρώτη χρονιά τα παπιά μου δεν έκαναν ούτε ένα αυγό επειδή δεν είχα τοποθετήσει σωστά τις φωλιές (η είσοδος της φωλιάς πρέπει να βλέπει σε νερό και να έχει νότιο – νοτιοανατολικό προσανατολισμό ,αν κοιτάζει οπουδήποτε αλλού η δεν έχει σωστό προσανατολισμό πολύ απλά δεν μπαίνουν ποτέ μέσα)
τα παπάκια είναι πολύ γρήγορα και ούτε την πρώτη μέρα δεν μπορείς να τα πιάσεις χωρίς αποχή (είναι σα να κυνηγάς ποντίκια) ,έχουν μικρά γαμψά νυχάκια και σκαρφαλώνουν ακόμη και σε κάθετες επιφάνειες. Μεγαλώνουν με απίστευτους ρυθμούς σε 6 εβδομάδες μαθαίνουν να πετούν κανονικά.
Δυστυχώς στη φύση και τα 2 είδη έχουν προβλήματα (ιδιαιτέρα οι μανδαρίνοι με άγριο πληθυσμό μόνο 20000 ζευγάρια) ,όχι τόσο πολύ από το κυνήγι αλά από τη καταστροφή του περιβάλλοντος τους , το γεγονός ότι κάνουν φωλιές μονό σε κουφάλες δέντρων τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην αναπαραγωγή τους μιας που λόγο εκτεταμένης υλοτομίας στους βιότοπους τους δεν υπάρχουν πια γέρικα δέντρα με κουφάλες για να κάνουν φωλιές. τα τελευταία χρόνια τοποθετούνται τεχνητές φωλιές κουτιά στους βιότοπούς τους ώστε να συνεχιστεί η αναπαραγωγή τους.

panaisompatsos
12-03-2012, 13:20
Ωραία εντονα χρώματα.

daras
12-03-2012, 13:42
ωραιο αρθρο!!! απο τα αγαπημενα μου πτηνα!!! εισαι πολυ τυχερος που μπορεις και εχεις και αναπαραγεις...

orion
12-03-2012, 13:57
κουκλάκια... και τα μικρά απίθανα!!!

nicktzad
12-03-2012, 14:21
τελειο αρθρο!!!

nicktzad
12-03-2012, 14:28
Σταυρο, οι παπιες αυτες μπορουν να πετανε κανονικα μεγαλες αποστασεις ή απλα φτερουγιζουν για λιγα μετρα?? αν ναι, πως τις εκτρεφεις?? σε κλουβες??

vicky_ath
12-03-2012, 15:13
Οι πάπιες Μανδαρίνοι είναι από τα αγαπημένα μου πουλιά.. πανέμορφα χρώματα και απ'όσο καταλαβαίνω έχει πολύ ενδιαφέρον η εκτροφή τους!!
Να μας δείχνεις και άλλες φωτογραφίες σου!!

jk21
12-03-2012, 17:34
ΣΤΑΥΡΟ πολυ καλο ! ευχαριστουμε !!!

epanomizoo
12-03-2012, 19:07
ευχαριστω για τα μυν. ειναι πραγματκά όμορφα πλασματάκια και νομίζω ότι το ξερουν και τα ίδια. τους αρεσει να φουσκώνουν τα φτερά και τα λοφία τους.τα παπια αυτα πετάνε άνετα απο θεσσαλονίκη μεχρι τα σύνορα σε κάνα 3ωρο. τα εχω σε μια κλούβα 13 μ επι περιπου 5μ και ύψος απο 2,5 μ μέχρι 3,5μ περίπου. πιστέυω οτι το ελάχιστο για άγρια πτηνά σαν αυτά ειναι 5 τμ ανα παπι δηλαδη 10 τμ κλουβα ανα ζευγάρι

θα βγάλω φώτο αυτές τις μέρες .αυτές ειναι παλιές , έβαλα και τις φωλιές για να κανουν παπακια για φετος τη παρασκευη.

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/kotoyla020.jpg
http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/papiesfolies.jpg

Oneiropagida
12-03-2012, 19:35
Σταύρο ευχαριστούμε για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσες!

Kostakos
12-03-2012, 20:24
οντως οι καρολινες παπιες ειναι απο τις αγαπημενες μου επισης ειναι τα πιο γλυκα παπακια ever!!

nicktzad
12-03-2012, 22:38
Αρα πετανε κανονικα..δεν ειναι σαν τις αλλες παπιες π.χ. πρασινοκεφαλες!! δεν μπορουν να εκτραφουν ελευθερες!! πολυ ωραιο το μερος σου!! περιμενουμε και αλλες φωτο..επιγόντως!!!

ΝΑΤΑΣΣΑ
12-03-2012, 22:56
Μεγάλη αδυναμία έχω κι εγώ σ' αυτές τις πάπιες!!! Καθηλώνει η ομορφιά τους!! Πολύ ωραία τα έχεις όλα! Περιμένουμε κι άλλες foto!!

mixalis91
13-03-2012, 00:16
Μπραβο πολυ ομορφα! ψαχνω και εγω να παρω διαφορα ειδη απο παπιες αλλα δεν βρισκω! ισχυει οτι οι παπιες μανδαρινοι πρεπει να πανε 2 χρονων για να γεννησουν? εχεις αρκετες?

epanomizoo
13-03-2012, 07:22
δεν γινεται να τις αφήσεις ελευθερεσ.εκτος αν τουσ κοψεις τα φτερα (ποιος ομωσ θα εκανε κατι τοσο φρικτο σε ενα πτηνο ,πχ αν ηθελε καποιος να βαλει ελαφια στο κηπο του τι θα ηταν πιο λογικο ,το να κοψει το ενα ποδι απο καθε ελαφι για να μη μπορει να φυγει η το να κανει ενα φρακτη 3-4 μ ωστε να εχει ελαφια με 4 ποδια που να μη μπορουν να φυγουν. το ιδιο ειναι και με τα πτηνα ενα πουλι με κομενα φτερα ειναι κατα τη γνώμη μου ενα κακοποιημενο αναπηρο ζωο) ολη τουσ η ομορφια ειναι να τα βλεπεισ να πετανε. δεν ειναι λογικο να ακρωτηριαζει κανεις ζωντανα πλασματα για να τα κανει ποιο βολικα . αν βαριεται καποιος η δεν μπορει να προσφερει ενα ευχαριστο περιβαλλον σε ενα ειδος ζωου πολυ απλα θα πρεπει να διαλεξει κατι αλλο για κατοικιδιο. δεν γινεται να φερεται κανεισ σε αγρια πτηνα σαν να ειναι κοτες (ακομη και οι κοτεσ υποφερουν σε ασχημεσ συνθηκες).
εχω τυψεις που τα κραταω μεσα σε κλουβα εστω και αν την εχω διαμορφωσει σε ενα μικρο παραδεισο για παπιες. δεν θα μπορουσαν να ζησουν ελευθερα ομως. εδω και 10δες γενειες ζουν στην αιχμαλωσια ποτε ομως δεν γινονται πραγματικα ημερα
εχουν αναγκη απο λιμνες με καθαρο τρεχουμενο νερο και εκανα αρκετη προσπαθεια για να τους το προσφερω. 1/2 τμ επιφανειας νερου ανα πτηνο ειναι το ελαχιστο πιστευω .οι 3 λιμνες μου ειναι περιπου 6 τμ . εχω 5 1/2 ζευγαρια και αυτο ειναι το οριο που μπορω να εχω σε 60 τμ χωρο.οι θηλυκες ,εκτος απο 1 ειναι γενημενες στον κηπο μου τα αρσενικα ειναι αγορασμενα (προσ αποφυγη αιμομιξιας ). οσα ζευγαρια εχω θα τα κρατησω οσο ζουνε . κανονικα δεν ζουν πανω απο 12 χρονια ομως η μια παπια μου ειναι 15 και ακομη τα καταφερνει. κρατησα μια καρολινα περσι για να την αντικαταστησω αλα η γριουλα δεν το βαζει κατω ετσι η νεαρη εμεινε μονη της χωρις ταιρι (ο αντρασ της γριουλας ειναι μονο 4 ετων)

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/kotoyla012.jpg
oi λιμνουλες
θα βγαλω φωτο και το φιλτρο με τα υδροφυτα που μολις αρχισαν να ξυπνανε απο το ληθαργο του χειμωνα .συντομα θα γεμισω κιτρινες ιριδες του νερου ,ασπρες υδροβιες καλλες και ροζ νουφαρα

ΝΑΤΑΣΣΑ
13-03-2012, 08:28
Σταύρο, συγχαρητήρια για τη διαμόρφωση και την περιποίηση του χώρου: λιμνούλες, πάπιες, ψαράκια, υδρόφυτα!!
Στη foto που μας παράθεσες, πολύ μ' αρέσουν και οι πλάκες (πλακάκια;) κάλυψης των πισινών και η μεταξύ τους επικοινωνία με ψηφίδες!! Η χρησιμοποίηση σε πέτρες και βότσαλα με φαντασία!!
Βάλε μας κι άλλες foto αν μπορείς!!! Είναι πολύ όμορφα!!!

epanomizoo
13-03-2012, 09:45
φωτο σημερινες
http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes016.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes004.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes003.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes002.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes001.jpg

to κλουβι των παπιων απο μεσα

epanomizoo
13-03-2012, 09:57
http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes007.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes008.jpghttp://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes008.jpg
ο τσιμεντενιος πυργος ειναι το μηχανικο μερος της φιλτρανσης.εκει δεσμευονται ολα τα κοματακια κουτσουλιας κτλ. μονο το χειμωνα θελει καθαρισμα 2-3 φορες ολο τον υπολοιπο χρονο ειναι αυτοκαθαριζομενο το καθαριζου τα εκατονταδες χιλιαδες ασπονδυλα που ζουνε μεσα

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes010.jpg

η σωληνα που συνδεει το μηχανικο με το βιολογικο μερος της φιλτρανσης (το νεροκηπο)

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes009.jpg

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes011.jpg

ο νεροκηπος .η καλλα λιγο ρημαγμενη απο τα κρυα τωρα ζωντανεψε

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes012.jpg

ο δυοσμος και οι ιριδες του νερου. τον δυοσμο τον κοβω μεχρι τη ριζα καθε 10 μερες και σε 10 μερες ξαναμεγαλωνει. ολα ειναι φυτεμενα σε λαβα

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes013.jpg

νεροκαρδαμο και το νουφαρο απο κατω αν και θελω υποβρυχια καμερα για να φανει

http://i358.photobucket.com/albums/oo25/vrosma/limnes014.jpg

η εξοδος προς τη λιμνη

το νερο δεν το αλλαζω ποτε .θα ηταν καταστροφη μια μεγαλη αλλαγη νερου για τη βιολογια του φιλτρου

τα πλαστικα τα εβαλα γιατι το εκανα θερμοκηπιο για προστασια απο τις παγωνιες

mitsman
13-03-2012, 12:15
Σταυρο ειναι εκπληκτικα... δεν εχω λογια!!!! μπραβο σου!!!!!!
Πραγματικα σε χαιρομαι!

vicky_ath
13-03-2012, 13:17
Πανέμορφα!!! Φαντάζομαι τη χαρά σου να ζεις σε έναν τέτοιο παράδεισο!!

PAIANAS
13-03-2012, 13:27
Μπράβο Σταύρο !!
Να χαίρεσαι τα -ευτυχισμένα- πουλάκια σου και μακάρι πάντοτε να έχεις τη διάθεση να τα ''φιλοξενείς'' σε χώρους -5στερα ξενοδοχεία ..μπράβο σου !

ΝΑΤΑΣΣΑ
13-03-2012, 15:36
Δεν έχω λόγια!! Καταπληκτικά όλα!! Τι τυχερές πάπιες!! Βασίλισσες τις έχεις!! Μπράβο σου και πάλι!!

Bill
13-03-2012, 18:46
απιστευτη δουλεια! μπραβο!!!!

mixalis91
13-03-2012, 19:56
Φανταστικά! Καλές αναπαραγωγές να έχεις!

ΑΓΓΕΛΟΣ2
13-03-2012, 20:50
πολλα μπραβο!οι εικονες ειναι πανεμορφες!!!
θελω και εγω ενα μιιιιικρο σπιτι σε ενα μεγααααλο κηπο...

daras
16-03-2012, 19:46
ομορφα πραγματα!!! μπραβο σου!!

kostasx
17-03-2012, 15:19
Παρα πολύ ωραία δουλειά σταυρο ευχαριστούμε! ******************

Efthimis98
17-03-2012, 16:40
Κωστα σε παρακαλω να μην γραφεις με GreekLish μιας και ειναι αντιθετα στους κανονισμους του forum !

|
|
|
V

Όροι Συμμετοχής στο GreekBirdClub.com (http://www.greekbirdclub.com/showthread.php?21624-%CE%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%C E%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-GreekBirdClub-com)
Σε παρακαλω επεξεργασου το Θεμα σου γρηγορα (εντος 10 λεπτων) πριν μεινει μονιμο και πρεπει να στειλεις PM (Personal Message) στους Modarators ! ;)

epanomizoo
18-03-2012, 07:15
eυχαριστω για τα μυν. ειναι ομορφα πλασματα και τους αξιζει ενα ομορφο σπιτακι πιστευω. εχει πλακα το οτι εχει γινει ενα μικρο οικοσυστημα πχ τα φυτα δεν ανθιζουν μεχρι να βγαλουν οι παπιες παπακια (εκτος απο τη ποσοτητα της κουτσουλιας αυξανεται και το περιεχομενο της σε αζωτο μια που τα παπακια τρωνε τροφη με περισοτερη πρωτεινη)
οποιαδηποτε εκρηξη πληθυσμου σε ενα στοιχειο του οικοσυστηματος προκαλει αντιδραση στα υπολοιπα μεχρι να ισοροπησουν. αυξηση στους αριθμους της αλγης οδηγει εντος ημερων σε εκρηξη του αριθμου της Δαφνιας (μικρες γαριδες μεγεθους 1 χιλ ) που προκαλει αυξηση στους αριθμους των θηρευτων της (νυμφες λιβελουλης) . οι δαφνιες και οι γυρινοι στην κυριολεξια ξυνουν τα τοιχοματα καθως βοσκουν την αλγη. πρασιναδα δεν δημιουργειται πουθενα .
παπακια μονδαρινους και καρολινες δε νομιζω να βρειτε τετοια εποχη. και τα δικα μου τωρα αρχισαν να γεννανε αυγα . συνηθως μετα το καλοκαιρι υπαρχουν μικρα. δεν ειναι σαν τα κοτοπουλα που βγαινουν ολο το χρονο στη μηχανη αυτα γεννανε 10-15 αυγα το χρονο μονο αν προκειται να κλωσησουν. ενηλικα πουλανε μονο αν κανεις παραγγελια απο εξωτερικο. θεσσαλονικη ξερω οτι υπαρχει καποιος που κανει εισαγωγες. αν δεις σε φαρμες που φερνουν ζωα οπως αλογα ,καμηλες κτλ εκει θα βρεις και τετοια

andreascrete
18-03-2012, 09:35
Συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά και γνώσεις που έχετε! έχετε φτιάξει ένα μικρό παράδεισο - ένα μικρό φυσικό οικοσύστημα!
Όνειρο μου είναι να επενδύσω και να αποκτήσω μια αγροτική έκταση στην Αγγλία (Νorfolk) που θα μετακομίσω σύντομα και αν τα οικονομικά μου σταθεροποιηθούν κάποια στιγμή να κάνω μια ανάλογη μικρή φάρμα σαν την δική σας!
Μια φάρμα με μεγάλες κλούβες για καναρίνια και παπαγάλους, παγόνια καθώς και μια λίμνη με φυσικά φυτά, κόι και παπάκια (ακριβώς κάτι σαν και εσάς!)
Kαι πάλι συγχαρητήρια και συνεχίστε να μας βγάζετε φώτο για να συνεχίζουμε να θαυμάζουμε το έργο σας και να πέρνουμε ιδέες!:reading:

lagreco69
27-06-2012, 23:32
Απλα ολα ειναι τελεια!!! υπεροχο αρθρο!! εισαι πολυ τυχερος.

captain
26-09-2012, 12:13
Σταύρο σε παρακαλώ βάλε κι άλλες φωτογραφίες να δούμε την εξέλιξη!!!Δε χορταίνω να βλέπω!!!!! Αλλο ένα μεγααααααααααλο ΜΠΡΑΒΟ κι απο΄μένα!!!

theoxaris90
11-12-2012, 10:16
Ααχ πόσο τις αγαπώ αυτέςτις πάπιες είναι πανέμορφες και τα αρσενικά κ τα θηλυκά μακάρι να βρω μια μέρα απόκάποιον και να πάρω!!

Chopper
09-01-2013, 16:00
Απίστευτη δουλειά και απίστευτες γνώσεις!Όλα μελετημένα,απο τους κατοίκους της κλούβας μέχρι τα φυτά!Έχω μείνει άφωνος!
Συγχαρητήρια!
Μακάρι να μπορούσαμε να τα δούμε απο κοντά...!

xarhs
09-01-2013, 16:18
καλα ειστε απαιχτοι.................. καταπληκτικα ολα...................... εχω μεινει με το ''στομα ανοιχτο''.............. ειναι ολα τοσο ομορφα και μελετημενα...... και το ονειρο πολλων εδω μεσα........!!!!!!!! εγω τρελαθηκα με την ιδεα του ''οικοσυστηματος'' και του αυτοματου βιολογικου καθαρισμου.......... συγχρητηρια....!!!!!!!! βαλτε φωτοοοοοοοοοοοοο.............

Alexboy
28-02-2013, 06:54
συγχαρητηρια κ απο μενα Σταυρο-ευχομαι ολοι οι φιλοζωοι εδω μεσα να αξιωθουμε να φτασουμε στο επιπεδο σου!!!

Χρηστος Μ
11-01-2014, 14:35
Ξερουμε διαστασεις του κουτιου αναπαραγωγης ?

johnrider
11-01-2014, 14:50
Ξερουμε διαστασεις του κουτιου αναπαραγωγης ?
http://www.ducks.org/conservation/waterfowl-biology/wood-duck-boxes

CreCkotiels
11-01-2014, 20:42
:confused0053: :confused0053: :confused0053: ΘΕΕΕ...μου τι ειναι ολαα αυτα...!!!!! Μπραβο για την δουλεια..η οποια καθε πετραδακι που εχεις βαλει δειχνει πραγματικη αγαπη και πνευματικη ηρεμια στο εργο αυτο!!!!!Ευχομαι ολοψυχα να γεμισεις απο αυτα τα πανεμορφα πλασματα και να συνεχισεις να εχεις αυτην την φαντασια..!!!! παμεμορφα... :happy0159::happy0065: Μια ερωτηση τωρα εσενα τα παπακια σου απο οτι καταλαβα βγαινουν απο την φωλια και περπατανε στην σανιδα ξυλου...στην αγρια φυση γιατι δεν σπανε τα κομματια τους???

Sophie
13-01-2014, 15:00
Άχου μωρέ!!!! Πανέμορφες είναι!!! :D Αυτή που είναι αριστρά στη δεύτερη φώτο που θυμίζει λίγο ζεμπράκι... ;)